Je hebt er vast al wel van gehoord: backpacken. Backpacken is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Als je gaat backpacken, dan betekent het dat je met een rugzak gaat reizen. Dit is voor jongeren vaak aantrekkelijk, omdat backpacken redelijk voordelig is. Wil jij gaan backpacken in Australië, maar ben je op zoek naar wat handige tips? Lees dan snel verder. 

Neem genoeg mee 

Het is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de rugzak, maar het is belangrijk dat je niet te veel meeneemt. Veel mensen die gaan backpacken in Australië nemen in de eerste instantie te veel mee en dat is onhandig. De kans is groot dat je in Australië nog dingen gaat kopen en die moet je dan ook weer meenemen. Door minder mee te nemen als je vertrekt, kan je meer kopen in Australië en ervan genieten. 

Vermijd dure spullen

Wanneer je gaat backpacken, kom je op heel veel verschillende plekken in het land. Dingen kunnen gestolen worden of je kan iets verliezen. Het is dan zonde als je dure spullen in de rugzak hebt zitten en dat deze dan weg zijn. Het wordt echt aangeraden om zo min mogelijk dure spullen mee te nemen. Als de rugzak dan weg is, dan heb je in ieder geval geen belangrijke en dure spullen kwijt en dat is een opluchting. Kleding kan je natuurlijk weer opnieuw aanschaffen. Een dure laptop wordt waarschijnlijk wat lastiger. 

Reisdocumenten op papier

Je weet nooit wat er kan gebeuren. Het kan gebeuren dat je bijvoorbeeld jouw paspoort kwijtraakt of dat deze wordt gestolen. Dat is natuurlijk hartstikke vervelend. Zorg er daarom voor dat jij een kopie maakt van alle belangrijke documenten. Als je dan zonder paspoort komt te zitten, kan je met de kopie toch nog een nieuwe aanvragen. 

Schaf een simkaart aan

Zat je eraan te denken om een Nederlandse simkaart te gebruiken in Australië? Dat kan je beter niet doen. De reden is dat het simpelweg onpraktisch is. Je kan het beste als je aankomt in Australië een simkaart kopen. Tegenwoordig verkopen andere landen simkaarten waarmee je ook op het internet kan. Zo kan je toch nog mooie foto’s sturen van dieren uit Australië naar je vrienden en familie. Wedden dat zij jaloers worden?

Kies voor hostels

Backpacken is niets voor niets een voordelige vorm van reizen. Het is bij backpacken namelijk gebruikelijk dat je in hostels slaapt. Dit is een stuk goedkoper dan een hotel. Online kan je vaak een hostel boeken. Het voordeel van hostels is dat er vrijwel altijd plek is en dat je dus op de dag zelf kan boeken. Dat maakt het backpacken echt een stuk relaxter.