Je hebt een reis geboekt, je koffers zijn gepakt en je staat te popelen om te vertrekken. Maar heb je wel aan het belangrijkste gedacht? Veiligheid en zekerheid voor jezelf en je spullen onderweg. Het is belangrijk om de juiste verzekeringen af te sluiten voordat je op reis gaat. Daarom vertellen wij je in deze blog welke 4 verzekeringen het belangrijkst zijn tijdens je vakantie.

 

Waarom een verzekering? 

Niets is vervelender dan op vakantie voor (vervelende) verrassingen komen te staan. Je telefoon wordt gestolen, je wordt ziek, krijgt een ongeluk of je reis kan helemaal niet doorgaan. Voor al deze vervelende dingen betaal je kosten en een verzekering dekt deze kosten. Voor de verschillende dingen die er kunnen gebeuren zijn er ook verschillende soorten verzekeringen. Hieronder vind je 4 belangrijke verzekeringen als je gaat reizen. 

 

Reisverzekering

De eerste verzekering die we bespreken is de algemene reisverzekering. Een reisverzekering dekt meestal onvoorziene kosten zoals medische zorg, gestolen spullen en geannuleerde vluchten. Een reisverzekering is niet alleen handig, maar ook noodzakelijk als je naar het buitenland gaat. Je wilt tenslotte niet je hele budget kwijt zijn aan onvoorziene kosten.

 

Bagageverzekering

Of je nu gaat backpacken of in een luxe hotel verblijft, de kans is groot dat je waardevolle spullen meeneemt op vakantie. Een bagageverzekering beschermt je tegen verlies, diefstal of schade van je bagage. Vertrouw niet op de luchtvaartmaatschappijen, maar investeer in een bagageverzekering. Zo weet je zeker dat je bagage altijd verzekerd is. 

 

Annuleringsverzekering

Wanneer je je reis boek en deze gaat onverwachts niet door, is een annuleringsverzekering een goed idee. Een annuleringsverzekering is een aanvullende verzekering die de kosten van een geannuleerde reis dekt. Het kan zijn dat je reis om wat voor reden dan ook niet doorgaat. Met een annuleringsverzekering via Univé hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van de annulering.

 

Ziektekostenverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en medische zorg in het buitenland is soms erg duur. Soms een stuk duurder dan je verwacht. Met een ziektekostenverzekering ben je verzekerd tegen deze hoge kosten. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar of je huidige verzekering ook geldig is in het buitenland.

Het afsluiten van de juiste verzekeringen voor je vakantie is iets om over na te denken. Wat voor reis je ook maakt, het kan zomaar gebeuren dat je hoge kosten moet maken. Lees je in in de verschillende verzekeringen die er zijn en ga zonder zorgen op reis.